luni, 7 ianuarie 2013

Prima aparitie in Ziarul Libertatea

Cinci ani şi jumătate a trăit ca un băieţel normal. Până în luna aprilie a acestui an, când s-a declanşat visul urât al unui diagnostic teribil: rabdomiosarcom cu localizare în loja parotidiană stângă. O tumoare malignă, ca un abces dentar încărcat de pericolul morţii. Aceasta e, pe scurt, povestea dureroasă a lui Andrei Neagu, din Alexandria, Teleorman. Care aşteaptă acum ajutor: de la oameni, de la medici, de la Dumnezeu.

Mai mult: Băiatul cu chipul desfigurat de cancer -  “Totul a început c-o mică umflătură, cam lângă lobul urechii stângi, în aprilie, anul acesta”. Aşa rememorează mama lui Andrei Neagu debutul coşmarului pe care copilul de 6 ani şi părinţii lui îl trăiesc acum. Un băieţel care, până în acel moment, trăise o copilărie normală, nimic neprevestind negura ce avea să-i acopere destinul. Apoi, s-a pierdut mult timp cu găsirea diagnosticului corect.

La spitalul din Alexandria, presupunerile au fost care mai de care mai departe de realitate. “L-au suspectat ba de oreion, ba de o problemă a molarului de 6 ani. Între timp, umflătura s-a mărit tot mai mult şi mai rapid, iar durerile au devenit tot mai mari”.
Are nevoie de ajutor material

Abia după o lună rezultatul unei biopsii a indicat crudul adevăr. Andrei fusese luat în stăpânire de o maladie cruntă, rabdomisarcom localizat în loja parotidiană stângă. O tumoare malignă ce a desfigurat chipul copilului.

În iunie a ajuns prima oară la şedinţele de chimioterapie, la Institutul Oncologic, apoi părinţii s-au agitat să găsească o soluţie chirurgicală, existând varianta unei operaţii la Cluj, dar şi alta, în străinătate, însă mult mai costisitoare. Dar până atunci, Andrei are nevoie de o stabilizare a tumorii, care nu se poate obţine decât prin chimioterapie. Tot efortul financiar e peste puterile familiei, în care, acum, doar tatăl lucrează, câştigând 700 de lei lunar. Aşa că Andrei are mare nevoie de ajutor de la oameni, de la medici şi, nu în ultimul rând, de la Dumneze


Mai mult: Băiatul cu chipul desfigurat de cancer
sursa:Libertatea.ro
Libertatea

Un comentariu:

  1. Buna ziua! Sunt Anamaria Stanescu, din Ploiesti. Am vazut intamplator cazul lui Andrei si, pentru ca sunt gazda unui eveniment, unde incercam sa ajutam si noi putin copiii in nevoi, m-am gandit sa va scriu acest mesaj. Vreau sa stiu daca Andrei este mai bine, deoarece n-am vazut postari mai noi. Daca aveti nevoie si sunteti de acord, vom putea pune cazul lui, in viitorul apropiat, pe pagina evenimentului, unde se fac licitatii la obiecte, hainute..., ce are fiecare de donat, iar cine este interesat de a le achizitiona, doneaza banii direct in contul copilului cu nevoi. Un caz beneficiaza de ajutorul din licitatii timp de o saptamana. De obice se pot strange in jur de 1000 lei. Nu este deloc mult, dar stim ca putin cate putin ajuta. Va doresc sanatate si astept raspunsul d-vs.! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere